Aan de slag met MICE

Stap voor stap het systeem inrichten.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap binnen in de wereld van naadloze evenementenplanning en verhoogde sales met MICE, dé nummer 1 software in de branche. Met zijn geavanceerde functies en intuïtieve interface biedt MICE een alles-in-één oplossing voor zowel beginnende als ervaren event professionals.

Om te beginnen, ga via het hoofdmenu aan de linkerkant naar beheer. Op deze pagina vind je de bedrijfsinstellingen.

Stap 1: In- of exclusief btw

Bij de bedrijfsinstellingen geef je aan of je het systeem in- of exclusief btw wilt gebruiken.

Stap 2: Evenementtypes

Voer hier de type evenementen in die je organiseert.
Zoals:

• Vergadering

• Bruiloft

• Jubileum

Stap 3: Locaties toevoegen

Kies in het beheermenu voor locaties. Voer hier je zalen in met beschrijving en zaalprijs. Koppel de juiste opstellingen aan de locatie i.c.m. de juiste capaciteit.
Meer informatie

Stap 4: Producten toevoegen

Maak categorieën aan om te bepalen hoe je je producten wilt onderverdelen, zoals:

• Food

• Beverage

• AV

Voer de producten in met het juiste btw-tarief. Het is mogelijk om btw te splitsen.

Stap 5:  Arrangementen samenstellen

Als je de producten hebt toegevoegd kun je de arrangementen samenstellen. Per dag kun je één arrangement selecteren. Dit kan een arrangement zijn met een prijs per persoon, maar ook een opbouw van een evenement die de opdrachtgever zelf kan inrichten. De arrangementen worden uiteindelijk ook in de aanvraagmodule getoond.

Klik op meer informatie om alle instellingen te bekijken.
Meer informatie

Stap 6: Offerte en werklijsten templates

Ga naar templates
Hier kun je offerte templates en templates voor overige documenten maken.

Pas de template aan naar je eigen huisstijl. Klik op veld toevoegen om de extra mogelijkheden de bekijken.

Alles over de nieuwe digitale offertes:
Meer infromatie

Stap 7: Gebruikers toevoegen

Afhankelijk van de functies en verantwoordelijkheden van de medewerker hebben we verschillende gebruikersrollen.

• Beheerder: Kan de instellingen bij beheer aanpassen

• Facturatie: Kan rapportages inzien en kan facturen inzien, bewerken en verzenden

• Planner: Kan de offertes uitsturen en communiceren met de opdrachtgever

• Staf: Kan alleen de event informatie inzien

Wil je alles gebruiken; wordt dan beheerder en planner.

Meer informatie over gebruikers toevoegen

Meer informatie over gebruikersrollen