Actualiseren van evenement informatie

Actualiseren van prijzen en andere informatie

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het komt weleens voor dat je een evenement van een tijd geleden dupliceert omdat deze dezelfde inhoud of opbouw heeft, maar in de tussentijd heb je misschien wijzigingen doorgevoerd. Of één of meerdere evenementen staan ver in de toekomst gepland en in de tussentijd hebben wijzigingen plaatsgevonden in productprijzen of productinformatie.

Het is mogelijk om de informatie te actualiseren van één evenement, of je kunt vanuit beheer in bulk meerdere evenementen actualiseren.

Na het lezen van dit artikel kun je:

Te actualiseren informatie

De volgende informatie kun je actualiseren voor één of meerdere evenementen:

• Verkoopprijzen
    Pas de actuele verkoopprijzen uit je assortiment toe op alle producten en arrangementen in het evenement.

• Inkoopprijzen
    Pas de actuele kostprijzen uit je assortiment toe op alle producten en arrangementen in het evenement.

• Labels
    Pas de labels uit je assortiment toe op alle producten en arrangementen in het evenement.

• Informatie
    Pas de actuele naam, beschrijvingen en vertalingen uit je assortiment toe op alle producten en arrangementen in het evenement.

Informatie actualiseren van één evenement

Stap 1: Ga via het hoofdmenu naar 'planning'

Stap 2: Klik op het evenement waarvan de informatie nog niet actueel is

Stap 3: Klik op het tandwieltje rechtsboven in je scherm (zie afbeelding hieronder)

Stap 4: Klik op 'informatie actualiseren'

Stap 5: Selecteer welke informatie je wilt actualiseren en klik vervolgens op 'bijwerken'

✔ De informatie in je evenement is nu weer actueel

Informatie actualiseren van meerdere evenementen

Via beheer > producten > wijzigingen kun je nu in bulk 'wijzigingen' doorvoeren in je evenementen. Net als het actualiseren van informatie voor een specifiek evenement kun je nu voor meerdere evenementen tegelijk de volgende gegevens actualiseren: verkoopprijzen, inkoopprijzen, product labels en overige informatie.

Stel zelf in vanaf en tot welke datum evenementen worden geactualiseerd. Stel eventueel criteria in zodat enkel evenementen die voldoen aan de criteria worden bijgewerkt, zoals bijvoorbeeld een bepaald evenementtype of een specifieke klant.

Let op: Een bulkactie kan niet ongedaan gemaakt worden! Controleer goed de instellingen en welke evenementen worden geactualiseerd.

Indien er evenementen voldoen aan de ingestelde criteria staat dit onderaan vermeld in een geel info kader. Door te klikken op het aantal evenementen zie je welke evenementen in aanmerking komen voor het actualiseren van de informatie.

Prijzen actualiseren van een arrangement (template)

Bij het aanpassen van productprijzen in beheer worden de prijzen van producten in een arrangement template automatisch geactualiseerd, tenzij de productprijzen eerder handmatig zijn aangepast (via het bewerk potloodje) in de arrangement template.

Via beheer arrangementen kun je de prijzen in arrangementen actualiseren zodat de meest recente prijzen uit beheer worden gebruikt in het arrangement.

Stap 1: Ga via het hoofdmenu naar 'beheer'

Stap 2: Klik in het beheermenu op 'arrangementen'

Stap 3: Kies een arrangement template

Stap 3: Klik rechtsboven in het scherm op 'prijzen actualiseren' (zie afbeelding)

✔ De prijzen in de arrangement template zijn nu weer actueel.

Let op! Houd er rekening mee dat de prijzen worden geüpdatet voor (nieuwe) evenementen waarbij het arrangement is toegevoegd nadat de prijzen zijn geactualiseerd in de arrangement template. Prijzen in bestaande evenementen waarbij dit arrangement van tevoren is toegevoegd worden niet geactualiseerd.