Producten importeren en exporteren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om producten te importeren in MICE via een Excel bestand en je kunt je producten uit MICE exporteren naar een Excel bestand.

Benader ons eerst altijd indien je van plan bent (grote) ingrepen door te voeren.

Producten importeren

Producten kun je vanuit een Excel bestand importeren in het producten beheer. Hiervoor dien je de volgende kolommen te hanteren. Gebruik één regel per product (gesplitste btw dient achteraf handmatig te worden aangepast).

Let op: Het importeren van producten is erg foutgevoelig! Een verkeerde instelling kan al snel leiden tot dubbele of foutieve producten in je systeem met serieuze gevolgen vandien.

Deze functie is speciaal ontwikkelt om nieuwe producten in je systeem te importeren. De functie is niet ontwikkelt om wijzigingen door te voeren aan bestaande producten.

Te importeren gegevens:

Identificatienummer
Productcode

Productnaam
Productcategorie

Categorie

Prijs (zonder euroteken)

BTW tarief (zonder procent icoon)

Grootboeknummer

Kostprijs (excl btw of incl btw)

Eenheid

Aantal per regel

Korte beschrijving

Lange beschrijving

Toelichting eenheden:
* Eenheden:

'' => 'Geen'

'pcs' => 'Stuk'

'g' => 'Gram'

'kg' => 'Kilogram'

'l' => 'Liter'

'h' => 'Uur'

'day' => dag

'crate' => 'Krat'

Gegevens die momenteel niet worden ondersteund voor importeren:

• Producten met gesplitste btw (je kunt 1 btw-tarief aan een product koppelen)

• Product labels

• Vertalingen

Producten exporteren

Het is mogelijk je producten uit MICE te exporteren naar een Excel bestand.

Ga via het hoofdmenu naar beheer en vervolgens in het beheermenu naar producten. Klik vervolgens bovenin het scherm op 'meer' en kies voor 'exporteren'.

Let op: De export functie is niet ontwikkelt om bestaande producten te exporteren, wijzigingen door te voeren en deze vervolgens opnieuw te importeren.

Het Excel bestand bevat product informatie, onderverdeeld in de volgende kolommen:

• Identificatienummer

• Productcode

• Naam

• Categorie

• Prijs excl. btw

• Prijs incl. btw

• BTW-tarief

• Grootboeknummer

• Kostprijs

• Aantal per regel

• Korte beschrijving

• Lange beschrijving