Factuur crediteren

Hoe kan ik een creditfactuur maken?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je een reeds verzonden factuur (deels) laten komen te vervallen of heeft een relatie geld tegoed? Binnen MICE is zowel het gedeeltelijk als volledig crediteren van een factuur eenvoudig te realiseren in een aantal stappen.

Stap 1: Ga naar de factuur (via facturatie of via het evenement).

Stap 2: Je bekijkt nu de factuur. Klik boven de factuur op 'meer' en selecteer vervolgens volledig crediteren* of gedeeltelijk crediteren.

*Bij volledig crediteren kun je de volgende stappen overslaan

Stap 3: Selecteer de factuurregels die je wilt vermelden op de creditfactuur en pas eventueel de aantallen, omschrijving of stuksprijs aan.

Stap 4: Klik op factuur aanmaken.

✔ De factuur is nu gecrediteerd. 🥳

Gedeelte van het product aantal crediteren

Wil je een gedeelte van het product aantal crediteren? Dat kan.

Kies voor 'gedeeltelijk crediteren' en selecteer de relevante productregel(s). Pas vervolgens het aantal of de stuksprijs van het product aan.

Creditfactuur concept

Net als reguliere facturen staat een credit factuur in concept totdat deze is verzonden. Hierdoor kun je de creditfactuur altijd nog tussentijds bewerken en verwijderen.

FAQ

Waarom is de creditfactuur niet meer gekoppeld aan het evenement?

Om te zorgen dat een factuur gekoppeld blijft aan het evenement dien je tenminste één originele productregel te laten staan. Deze productregel kun je handmatig aanpassen naar wens. Zorg dus dat je niet alle productregels verwijderd en een nieuwe toevoegt!