Gebruikers
Gebruikers toevoegen, verwijderen en profiel bewerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vind je informatie over:

Gebruiker toevoegen

Wil je graag een gebruiker toevoegen aan jouw MICE omgeving?

Dat kan heel eenvoudig in een paar stappen:

Stap 1: Ga via het hoofdmenu naar beheer

Stap 2: Ga via het beheermenu naar gebruikers

Stap 3: Klik bovenaan de pagina op de knop '+ voeg gebruiker toe'

Stap 4: Vul een e-mailadres en naam in en selecteer één of meerdere gebruikersrollen en klik op opslaan. Klik hier voor meer informatie over de verschillende gebruikersrollen.

Let op: Een e-mailadres kun je maar één keer gebruiken (deze dient uniek te zijn).

Stap 5: De nieuwe gebruiker is toegevoegd. De persoon ontvangt een mail met inlog instructies op het emailadres dat is opgegeven bij de gebruiker.

Maximum aantal gebruikers bereikt

Het kan zijn dat je geen gebruiker kunt toevoegen omdat het maximum aantal gebruikers is bereikt. Stuur ons in dit geval een bericht via de chat zodat we extra gebruikers kunnen toevoegen aan jullie account (per gebruiker zijn hier extra maandelijkse kosten aan verbonden).

Gebruiker bewerken

Als beheerder is het mogelijk om gebruikers te bewerken (via beheer > gebruikers). Je kunt hier het emailadres overschrijven en gebruikersrollen instellen.

E-mailadres overschrijven

Alle communicatie van de eventplanner wordt verstuurd naar het emailadres van je gebruikersaccount. Wil je dat alle berichten naar een centraal of ander emailadres worden verstuurd? Voer dit mailadres dan in bij emailadres overschrijven.

Gebruikersrollen

Klik op de volgende link voor meer informatie over gebruikersrollen: https://help.miceoperations.com/nl/articles/2728601

Gebruiker verwijderen?

Wil je een gebruiker verwijderen uit je MICE account? Dat kan via beheer > gebruikers.

Let op: Een gebruiker met de gebruikersrol 'planner' verwijderen heeft gevolgen, namelijk dat alle toegewezen evenementen niet meer verbonden zijn aan een planner en dienen handmatig (per evenement) opnieuw toegewezen te worden.

Tip: Zijn er veel evenementen toegewezen aan het account van je collega? Neem dan tijdelijk het account over totdat de meeste toegewezen events hebben plaatsgevonden. Pas eventueel wat gebruikersgegevens (zoals de naam) aan. Zo klopt dan ook de naam van planners in je rapportages!

Gebruikersprofiel bewerken

Om je profiel te bewerken klik je rechtsboven in de menubalk op je naam en vervolgens 'profiel bewerken'. Hier kun je de voor- en achternaam, telefoonnummer, wachtwoord en dagelijkse e-mail instellen.

Let op: De profielgegevens zijn alleen aan te passen via het account van de gebruiker zelf. Dit is niet mogelijk via een ander gebruikersaccount.

Voor- en achternaam

De voor- en achternaam ingevuld bij het profiel worden opgehaald als voor- en achternaam afzender voor berichten via MICE. De voor- en achternaam van een profiel kun je enkel wijzigen via het gebruikersaccount zelf. De voor- en achternaam kunnen als variabel worden toegevoegd aan offertes en documenten (alleen voor planners).

Telefoonnummer
Voeg eventueel een telefoonnummer toe. Het telefoonnummer kan als variabel worden toegevoegd aan offertes en documenten (alleen voor planners).

Wachtwoord wijzigen

Via 'profiel bewerken' kun je het wachtwoord wijzigen van een gebruikersprofiel. Kies een sterk wachtwoord en deel deze nooit met iemand anders, ook niet met ons.

Dagelijkse e-mail inschakelen

Selecteer deze optie als je iedere dag een overzicht wilt ontvangen in je mailbox met al je verlopen en voor vandaag uit te voeren taken.

FAQ

Hoe kan ik de voor- en achternaam van een gebruikersaccount aanpassen?
De voor- en achternaam, telefoonnummer en wachtwoord van een gebruiker kunnen enkel via het gebruikersaccount zelf worden aangepast (via 'profiel bewerken').

Ik heb een nieuwe gebruiker toegevoegd en voer een e-mailadres in maar automatisch wordt er een naam toegevoegd. Hoe kan dat?

Het e-mailadres is dan al eerder gebruikt. Een gebruikersaccount is altijd gekoppeld aan een e-mailadres. Gebruik een uniek e-mailadres om een nieuwe gebruiker toe te voegen.

Ik heb een nieuwe gebruiker toegevoegd maar er wordt geen e-mail verzonden naar het opgegeven e-mailadres. Hoe kan de gebruiker inloggen?

Een e-mailadres moet uniek zijn en dus niet eerder zijn gebruikt voor een (ander) gebruikersprofiel. Anders wordt de e-mail met inlog instructies voor een nieuwe gebruiker niet verstuurd. Klik in het inlog scherm op 'wachtwoord vergeten', voer het e-mailadres in en volg de instructies op in de e-mail die wordt verstuurd.

Een nieuwe gebruiker is toegevoegd en het e-mailadres is overschreven maar hier wordt geen e-mail met instructies naartoe verzonden. Waar kan ik de e-mail vinden?

De e-mail met inlog instructies wordt altijd naar het originele (overschreven) e-mailadres van een gebruiker verstuurd, dus niet naar het e-mailadres wat is opgegeven bij e-mailadres overschrijven.