iCal koppeling

Je MICE agenda koppelen met een externe agenda

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de iCal koppeling kun je je MICE planning synchroniseren met jouw externe digitale agenda of calendar.

De agenda wordt uitgelezen door digitale agenda diensten waarna deze wordt gesynchroniseerd. MICE heeft geen invloed op de exacte frequentie en tijden van synchronisatie.

De koppeling is eenrichtingsverkeer van MICE naar de externe agenda.

Evenementen met de volgende statussen worden gesynchroniseerd:

• In optie (ook verlopen opties)

• Bevestigd

• Afgerond

Koppeling instellen

Ga naar beheer en vervolgens naar koppelingen
Kopieer de volledige iCal URL in het grijze vak.

Google kalender
Vervolgens ga je naar Google kalender en klik je bij 'andere agenda's' op het plusje en kies je voor 'via URL' waar je de iCal URL plakt.

Microsoft Outlook

Selecteer onderaan de pagina het kalendertje

Selecteer agenda toevoegen in het navigatiedeelvenster.

Selecteer Abonneren op het web.

Voer de URL van de agenda in.

Selecteer Importeren.

iCal Apple

1. Kies in de app Agenda op de Mac 'Archief' > 'Nieuw agenda-abonnement'.

2. Voer het webadres van de agenda in (plak de iCal URL uit MICE) en klik op 'Abonneer'.

3. Typ een naam voor de agenda in het veld 'Naam', klik op het venstermenu naast het veld en kies een kleur.

4. Klik op het venstermenu 'Locatie' en kies een account voor het abonnement.

• Als je je iCloud-account kiest, is de agenda beschikbaar op al je computers en andere apparaten waarop iCloud is geconfigureerd.

• Als je 'Op mijn Mac' kiest, wordt de agenda op je computer bewaard.

5. Als je meldingen of bijlagen wilt ontvangen die aan de agenda zijn gekoppeld, schakel je de desbetreffende aankruisvakken voor het verwijderen van deze onderdelen uit.

6. Klik op het venstermenu 'Werk automatisch bij' en geef aan hoe vaak de agenda moet worden bijgewerkt.

7. Om te voorkomen dat voor deze agenda meldingen verschijnen, selecteer je 'Negeer meldingen'.

8. Klik op 'OK'.

Om later wijzigingen aan te brengen, klik je op de naam van de agenda en kies je 'Wijzig' > 'Toon info'.

Gesynchroniseerde gegevens

Onderstaande gegevens worden gesynchroniseerd naar de externe agenda.

• Evenementstatus: bij evenementen in optie staat [in optie] vermeld voor de evenementnaam. Bij bevestigde en afgeronde evenementen staat er niets.

• Naam evenement

• Datum & start-en eindtijd

• Primaire locatie en bedrijfsnaam

• Aantal gasten (van het evenement)

• Planner

• Boekingsbericht: dit is gekoppeld aan een oud veld die ondertussen niet meer beschikbaar is in het systeem.

FAQ

Wat gebeurd er met een geannuleerd evenement in de externe agenda?

Zodra een evenement is geannuleerd in MICE verdwijnt deze uit de externe agenda tijdens het eerstvolgende synchronisatie moment.