Werkplanningen toevoegen en bewerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

NIEUW! Variabelen toevoegen aan een werkplanning.
Klik hier voor meer informatie

Bij het plannen van een evenement komt heel wat informatie kijken. Dit is natuurlijk niet voor iedereen binnen de organisatie noodzakelijke informatie. Om ervoor te zorgen dat iedere afdeling de informatie krijgt die voor hen noodzakelijk is kun je zelf planningsweergaven / werkplanningen aanmaken.
Zo is het voor bijvoorbeeld de keuken niet relevant om te weten wat alle activiteiten zijn van een vergadering. Zij moeten enkel weten welke F&B items er hoe laat klaar moeten staan. Om de planningsweergaven voor bijvoorbeeld de keuken zo overzichtelijk mogelijk te maken kun je in een overzicht filteren op productcategorieën en/of labels.

Hoe maak je een werkplanning aan?

Stap 1: Ga via het hoofdmenu naar planning

Stap 2: Klik naast de reeds bestaande werkplanningen op het plusje (zie afbeelding hieronder)

Stap 3: Geef de nieuwe werkplanning een naam en geef aan welke informatie je wel en niet in het overzicht wilt hebben

Activeer eventueel 'producten' zodat extra instellingen omtrent productinformatie tevoorschijn komen die je kunt activeren. Om producten uit te filteren selecteer je onderaan welke productcategorieën of labels je in het overzicht wilt hebben.

Stap 4: Sla je werkplanning op en selecteer de naam

Werkplanning bewerken

Naast het toevoegen van een werkplanning kun je er ook een bewerken.

Bewerken doe je door eerst op het tandwieltje te klikken (1) naast de werkplanning en vervolgens klik je op het potloodje (2) naast de te bewerken werkplanning.

(1)

(2)

Filteren in de planning

De evenementen die je in het overzicht wilt hebben kun je selecteren door de juiste datumreeks aan te klikken en eventueel een aantal filters te selecteren.

Zo kun je filteren op:

• Locaties

• Evenement types

• Evenement status

• Klanten

• Contactpersonen

• Planners

Exporteren van een werkplanning

Gebruik de knop 'exporteren' om het overzicht naar een .pdf bestand te genereren. Je kunt een overzicht exporteren per ingestelde datumreeks, per dag of per evenement dag.
Klik hier voor meer informatie

Keukenlijst maken (voorbeeld)

Een veel gegenereerde werklijst is de keukenlijst. Voor het keuken personeel is het belangrijk om te weten hoe laat bepaalde food producten klaar moeten staan en voor welke locatie, maar ook eventuele opmerkingen zoals dieetwensen horen duidelijk gecommuniceerd te worden. Maar hoe maak je dit overzicht?

Maak een nieuwe werkplanning aan. Selecteer vervolgens de volgende opties (niet gelimiteerd):

• Activiteiten (voor beschrijving activiteit met exacte tijden)

• Producten (welke food producten moeten worden bereid)

• Locatie (waar moeten de bereide producten naartoe)

• Opmerkingen (zoals bijvoorbeeld dieetwensen)

• Interne memo (zoals bijvoorbeeld "let op FIFO")

• Activiteiten zonder producten verbergen (vermijd irrelevante info)

• Lange productbeschrijving (om bijvoorbeeld te zien hoeveel en welke hapjes voor bittergarnituur)

• Filter producten op categorie -> food (om te filteren op food producten)

Variabelen toevoegen aan een werkplanning

Vanaf nu kun je variabelen toevoegen aan een werkplanning. Dit geeft je enorm veel mogelijkheden om informatie te verwerken in de planning.

Maak een nieuwe werkplanning aan (via het plusje) of bewerk een bestaande werkplanning door eerst op het tandwieltje te klikken en vervolgens op het potloodje bij de betreffende werkplanning.

Bij de instellingen van een werkplanning vind je een tekstvak waarin je tekst en variabelen kunt plaatsen (zie afbeelding hieronder). Voeg eventueel zelfs tekstkleur toe om nog duidelijker onderscheid in informatie te maken voor in je planning.

Voorbeeld van tekst en variabelen in het tekstvak van een werkplanning:

Mis je een variabel? Maak dan een eigen veld aan die je vervolgens ook als variabel kunt toevoegen aan de werkplanning.

Tip: In principe kun je nu alle informatie toevoegen aan een werkplanning die je voorheen al in documenten kon plaatsen. Hierdoor kun je een werkplanning nu gebruiken als bijvoorbeeld werklijst of draaiboek en kun je deze eenvoudig exporteren (uitdraaien) per evenement, per dag, of voor meerdere evenementen tegelijk.

Het resultaat in de planning: