De aanvraagmodule op je WordPress site installeren

Met de WordPress plugin van MICE Operations is het installeren van de aanvraagmodule op je WordPress site makkelijker dan ooit.

Timo van der Zanden avatar
Geschreven door Timo van der Zanden
Gisteren bijgewerkt

❗ Voor het plaatsen van de plugin op je website heb je toegang tot Plugins nodig in WordPress.

De plugin installeren vanuit WordPress

Om de aanvraagmodule te integreren in je WordPress website hoef je alleen onze handige WordPress plugin te installeren. Dit doe je als volgt:

1. Log in op je WordPress website en ga naar het beheer (wp-admin).

2. Ga naar "Plugins" in het menu aan de linkerkant van het scherm.

3. Klik bovenin het scherm op "Nieuwe plugin".

4. Voer in het zoekveld aan de rechterkant van je scherm "mice operations" in en druk op enter.

5. De MICE Operations plugin komt in beeld. Klik op de knop "Nu installeren".

6. Kies vervolgens voor "Activeren".

7. De plugin is geactiveerd en je kunt nu de aanvraagmodule in je website gebruiken! 🥳

De plugin handmatig installeren

In sommige gevallen is het niet mogelijk om plugins te installeren vanuit de WordPress beheer-omgeving. Je kunt de plugin dan ook handmatig installeren.

❗ Voor deze methode moet je bestanden kunnen uploaden en is enige technische kennis vereist.

1. Ga naar de pagina van de WordPress plugin op wordpress.org. Deze vind je via https://wordpress.org/plugins/mice-operations/

2. Klik op de blauwe knop "Download".

3. Open het zip-bestand dat gedownload wordt.

4. Plaats de map "mice-operations" en diens bestanden op de server (via FTP) in de map wp-content/plugins.

5. Log in op je WordPress website en ga naar het beheer (wp-admin).

6. Ga naar "Plugins" in het menu aan de linkerkant van het scherm.

7. Klik op "Activeren" bij de plugin MICE Operations.

8. De plugin is geactiveerd en je kunt nu de aanvraagmodule in je website gebruiken! 🥳

De plugin instellen

Voor het gebruik van de 'zwevende "Offerte aanvragen" knop' onderaan het scherm van iedere pagina moet je een aantal instellingen invoeren. Standaard is deze optie uitgeschakeld.

1. Log in op je WordPress website en ga naar het beheer (wp-admin).

2. Ga naar Instellingen > MICE Operations in het menu aan de linkerkant van het scherm.

3. Vul de Widget ID in van de aanvraagmodule die je wilt gebruiken voor de zwevende knop. Dit is het laatste deel van de url van je aanvraagmodule. Bijvoorbeeld: https://app.miceoperations.com/widget/b34ef461cb68.

4. Via "Primary color" kun je de kleur van knoppen in de aanvraagmodule instellen.

5. De zwevende knop kan aan de linker- of rechterkant van het scherm geplaatst worden en je kunt aanpassen hoe ver de knop van de rand van het scherm staat.

Per pagina kun je de Widget ID nog aanpassen. Op die manier kun je op specifieke pagina's een andere aanvraagmodule gebruiken dan je als standaard hebt ingesteld.

Een aanvraagmodule openen

In een pop-up

De nieuwe aanvraagmodule wordt in je website standaard geopend in een pop-up. Zo heeft de gebruiker de maximale aandacht voor jouw aanbod. Hiervoor gebruik je de standaardlink die je vindt bij de instellingen van je aanvraagmodule.

Deze link ziet er als volgt uit:

P.S. Deze link kun je ook gebruiken op websites zonder widgetcode. Je komt dan op een nette pagina met de aanvraagmodule. Probeer het maar eens met bovenstaande link.

Zie ook

Voorbeelden

Op zoek naar inspiratie voor de aanvraagmodule? Ga dan naar het artikel hieronder en ontdek hoe de aanvraagmodule er uitziet bij andere bedrijven.

FAQ

Kan de aanvraagmodule ook ingeladen worden in de pagina (dus iFrame of embed)?

Ondanks dat dit technisch mogelijk is raden we aan om de standaard pop-up variant te gebruiken, die beter presteert op verschillende apparaten en browsers. In tegenstelling tot de default pop-up wordt de embed versie niet meer actief onderhouden en geoptimaliseerd. Daarnaast ondersteunt de embed versie een aantal opties niet, zoals bijvoorbeeld de tijdlijn.