Producten toevoegen

Hoe voeg je producten toe aan je productcatalogus?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Producten toevoegen

Om producten toe te voegen ga je naar beheer (via het hoofdmenu) en kies je in het beheermenu voor producten. Vervolgens kun je via de knop '+ voeg product toe' een nieuw product aanmaken of via de knop 'meer' producten importeren.

Voeg een foto toe
Deze foto is te zien in de aanvraagmodule bij meer info achter het product.

Productbeschrijvingen

Er zijn 4 verschillende invoervelden voor het product:

1. Naam: de naam van het product

2. Korte omschrijving: een kleine toelichting voor het product, in de aanvraagmodule vermeld onder het product. In de offerte en documenten kun je de korte omschrijving weergeven of verbergen.

3. (Lange) beschrijving: gebruik dit vak voor een uitgebreide omschrijving van het product voor in de aanvraagmodule, offerte en documenten. Deze omschrijving kun je voorzien van opmaak (zoals tekstkleur, regels, opsommingstekens en vet, cursief en onderstreepte tekst). In de offerte kun je de lange beschrijving weergeven of verbergen.

4. Interne beschrijving: voeg in dit vak productinformatie toe bedoeld voor intern gebruik. Interne productbeschrijvingen kun je in het draaiboek van offertes en documenten weergeven of verbergen.

Prijs

Voer het bedrag in met het juiste btw-tarief en voeg eventueel het grootboeknummer toe.

Btw-tarieven splitsen:

Het is mogelijk om btw-tarieven te splitsen per product. Selecteer een btw-tarief en voeg vervolgens het bijbehorende bedrag van het btw-tarief toe.

Aantal per regel

Is er een product dat uit meerdere eenheden bestaat? Dan kun je bij 'aantal per regel' een standaard hoeveelheid en eenheid selecteren.

Voorbeeld

Je hebt 1 medewerker van €15,- per uur. Het bedrag ('Prijs') wordt dan € 15,-
Bij 'aantal per regel' kun je 8 invoeren en bij eenheid 'uur' selecteren.

Nu wordt er automatisch 1 x 8 x 15 uitgerekend. De aantallen zijn eenvoudig te bewerken in het evenement. Dit is handig indien de medewerker bijvoorbeeld meer of minder (dan 8) uren heeft gewerkt. De totale kosten worden dan wederom automatisch uitgerekend.

Productcategorie

Selecteer een productcategorie. Hierdoor worden de producten onder de juiste categorie getoond. Je kunt in het systeem handig filteren op productcategorieën of labels.

Kostprijs (MICE Pro)

Door de kostprijs in te voeren bij het product wordt er in het evenement aangegeven wat de marge is van het evenement. Het bedrag is bewerkbaar in het evenement.

Dit product is niet gebonden aan het aantal gasten
Selecteer deze optie als het product niet moet worden vermenigvuldigd met het aantal gasten. Een vaste prijs wordt gehanteerd.

Gasten kunnen dit product niet selecteren
Selecteer deze optie als het product moet worden verborgen voor opdrachtgevers in het opdrachtgevers account.

FAQ

Waarom klopt de kleur van tekst in de lange product beschrijving niet?

Dit komt vaak door het kopiëren en plakken van teksten waarmee de opmaak wordt overgenomen. Om dit te voorkomen kun je tekst "plakken zonder opmaak" (rechtermuisknop of ctrl+shift+v).

De tekst kun je eventueel herstellen naar de standaard tekstkleur (zwart) door de tekst te selecteren en klik je in de tekst opmaakbalk boven de lange beschrijving op het kleur icoontje (druppeltje) en vervolgens op het gummetje.