Instellingen
Evenementtypes toevoegen en verwijderen

Hoe beheer je de beschikbare evenementtypes in je account?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Evenementtype toevoegen

Evenementtypes zorgen ervoor dat je gerichter arrangementen kunt aanbieden. Om een evenementtype toe te voegen of aan te passen ga je naar de beheeromgeving. Klik vervolgens in het beheermenu onder instellingen op evenementtypes.

Bij btw-instellingen voor producten stel je in of de product- en arrangementsprijzen inclusief of exclusief btw moeten worden getoond. De btw-structuur in de aanvraagmodule en in het evenement wordt bepaald door het gekozen evenementtype. Deze functie wordt voornamelijk gebruikt bij het aanbieden van zowel verschillende zakelijke als particuliere arrangementen.

Natuurlijk kun je de btw-instelling op de Standaardinstellingen van bedrijf laten staan als je hier geen gebruik van wilt maken. Dit refereert naar de standaard prijsweergave van je systeem, zoals ingesteld staat bij je bedrijfsgegevens in de beheeromgeving.

Tip: Voeg meerdere evenementtypes toe, ook al leiden ze naar dezelfde arrangementen, dit spreekt de opdrachtgever meer aan. Houdt desondanks het aantal aan te vragen evenementtypes beperkt om keuzestress tijdens het aanvraag process te voorkomen.

Pro tip: Met MICE Pro kun je een onbeperkt aantal aanvraagmodules aanmaken. Voeg meerdere evenementtypes toe en maak per type evenement een aanvraagmodule voor op je website. De opdrachtgever hoeft dan (indien ingesteld) geen type evenement meer te selecteren.

Evenementtype verwijderen

Let op: Zodra je een evenementtype verwijderd die is verbonden aan bestaande evenementen, zijn al die evenementen niet meer gekoppeld aan een evenementtype. Hierdoor mis je belangrijke informatie in je rapportages.

Om een evenementtype te verwijderen doorloop je de volgende stappen:

1. Ga naar de beheeromgeving.

2. Klik in het beheermenu op evenementtypes (onder instellingen).

3. Klik op het prullenbakje naast het evenementtype die je wilt verwijderen.