Mailchimp koppeling

Via de aanvraagmodule automatisch gegevens doorsturen naar MailChimp.

Dennis de Kort avatar
Geschreven door Dennis de Kort
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe activeer je de koppeling:

Ga in MICE Operations naar Beheer en vervolgens naar Koppelingen en naar Mailchimp.

Om de koppeling te activeren heb je de Api Key en de List ID nodig.

1. Api key:

Klik op onderstaande link om de instructie video te bekijken om de API Key in Mailchimp aan te maken.

2. List ID (Audience ID)

1. Ga naar de Audience tab in mailchimp.

2. Heb je meer dan één "audience", klik dan op de "Current audience" drop-down en kies de gewenste audience.

3. Klik op “View Contacts”.

4. Klik op de “Settings” drop-down en klik op “Audience name and defaults”.

5. Bij “Audience ID” zie je een code met verschillende letters en cijfers. Kopieer deze code en plak het in MICE Operations onder “list ID”.

Onderaan (of in de laatste stap van) de aanvraagmodule komt nu een checkbox te staan met "Ik wil de nieuwsbrief ontvangen". Hierdoor geeft de ontvanger toestemming om je nieuwsbrief te ontvangen.

Voor het versturen van een digitale nieuwsbrief is uitdrukkelijke toestemming van de ontvanger vereist!

Als een opdrachtgever de checkbox aanvinkt en de aanvraag verstuurt worden de volgende gegevens naar mailchimp gestuurd: e-mailadres, voornaam, achternaam, evenementtype, gekozen locatie, opstelling en arrangement.

De gegevens worden met deze merge fields verzonden naar Mailchimp:

EMAIL:     e-mailadres
FNAME:     voornaam contactpersoon
LNAME:     achternaam contactpersoon
EVENTTYPE: naam van gekozen evenementtype
LOCATION:  naam van gekozen locatie
SETUP:     naam van gekozen opstelling
PACKAGE:   naam van gekozen arrangement(en)