In- of exclusief BTW
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je het systeem standaard in of excl. btw gebruiken?

Ga via het hoofdmenu naar beheer. Je zit nu in 'Bedrijfsgegevens'. Hier zie je onderstaande optie:

Selecteer welke prijsweergave je in de back-office standaard wilt gebruiken.

Binnen het systeem zowel in- als excl. btw gebruiken

Het is ook mogelijk om bepaalde evenementen inclusief btw te berekenen en de andere exclusief. Dit kun je instellen per evenementtype.

Ga naar Beheer en vervolgens naar Instellingen > Algemene instellingen. Hier zie je de evenementtypes.

Selecteer of voeg een evenementtype toe en geef vervolgens aan of evenementen waarbij dit evenementtype is geselecteerd in- of exclusief btw moet worden weergegeven.

Bij het aanmaken of aanvragen van een evenement worden de bedragen (na het selecteren van het evenementtype) automatisch in- of exclusief weergegeven.

Let op! MICE Operations biedt de mogelijkheid om het systeem in- en exclusief btw te gebruiken. Dit kan invloed hebben op de afrondingen van het eindbedrag.

Producten en arrangementen

De prijzen van producten en arrangementen worden automatisch naar in- of exclusief btw verrekend. Hierdoor komt het wel voor dat je door 9% en 21% btw geen mooie ronde bedragen krijgt. Om dit te voorkomen kun je de producten meerdere keren aanmaken.

1. Maak aparte categorieën aan (bijvoorbeeld 'food zakelijk' en 'food particulier')

2. Je kunt bestaande producten eenvoudig dupliceren en van een andere prijs voorzien (en van andere categorie).

3. Maak aparte arrangementen aan met de correcte prijsstelling hierin.

Kostenoverzicht of draaiboek in- of exclusief aanpassen in offerte en documenten templates

Op basis van de instelling van het evenementtype worden gegevens in het draaiboek en kostenoverzicht altijd standaard in- of exclusief btw weergegeven.

Wil je de btw structuur enkel aanpassen in een offerte of ander document?
Ga hiervoor naar beheer en vervolgens naar templates.

Open een bestaande template of maak een nieuwe template aan.

Ga met je muis op het draaiboek of kostenoverzicht staan. Rechts van het blok verschijnt een zwarte balk. Klik op het tandwieltje voor de instellingen.

Vervolgens kun je onderaan aangeven hoe de prijzen moeten worden weergegeven.

Dit is ook mogelijk als je een offerte of document ophaalt in het evenement.

Btw-instelling in de inbox/aanvragen

In de inbox staan de prijzen standaard exclusief btw weergegeven. Dit geeft gelijk goed inzicht in de omzet en voorkomt dat bedragen inclusief en exclusief btw door elkaar staan.