Koppelingen
Wordpress
WordPress-koppeling met Gravity Forms

Maak automatisch evenementen aan in MICE Operations op basis van gegevens uit een contactformulier op je WordPress website.

Timo van der Zanden avatar
Geschreven door Timo van der Zanden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op! Om MICE Operations te koppelen aan formulieren in Gravity Forms heb je de "Webhooks add-on" nodig. Deze is momenteel alleen beschikbaar met een Elite license. Zorg dat je de juiste licentie hebt voordat je verder gaat.

Ga naar de WordPress admin-omgeving (met een admin-account) en kies in het hoofdmenu vervolgens voor Forms > Add-Ons. Scroll helemaal naar beneden naar "Webhooks Add-On". Als je niet de juiste licentie hebt, dan zie je dit direct door de rode tekst en "Upgrade" knop.

Als alles in orde is, dan krijg je de knop "Activate" te zien. Klik hierop om verder te gaan met instellen.

Ga vervolgens via het hoofdmenu in de admin-omgeving naar Forms > Forms. In de tabel die hier verschijnt zie je de formulieren van je website. Ga met je muis over de naam van het formulier dat je wilt koppelen en vervolgens over "Instellingen". Als de Webhooks Add-On is geactiveerd zie je hier "Webhooks" staan.

Vervolgens klik je op de knop "Nieuwe toevoegen". Deze staat naast de titel "Webhooks feeds".

Let op! Voordat je verder kunt heb je een API key nodig. Deze kun je via de chat bij ons opvragen.

In onderstaand scherm vul je de instellingen in voor de koppeling met MICE Operations. Dit is een voorbeeldconfiguratie.

Toelichting instellingen

Name
Hier kun je de naam opgeven van de Webhook. Dit zie je alleen terug in de admin-omgeving van WordPress.

Request URL
Hier vul je het adres in van de MICE Operations API. Voor alle accounts is dit hetzelfde: https://app.miceoperations.com/api/v1/webhooks/events

Request Method
Zet deze op POST.

Request Format
Dit moet het type JSON zijn.

Request Headers
Voeg één header toe. De naam zet je op X-Authorization. De "waarde" is in het format Basic [API key]. Zie het voorbeeld.

Request Body
Deze stel je in op "Select Fields". Hiermee kun je specifieke velden koppelen in je formulier aan gestructureerde informatie in MICE Operations.

Field Values
Hier kun je de velden uit je formulier koppelen aan de velden die de API van MICE Operations ondersteunt. "Sleutel" is hiermee de naam van het veld die MICE Operations kent en "Waarde" het veld uit je formulier.

Handig: Als waarde in de Field Values kun je ook kiezen voor de optie "Aangepaste waarde toevoegen". Hiermee kun je specifieke informatie in MICE Operations zetten of kun je gegevens in een bepaald format zetten. Zie in het voorbeeld hiervoor de velden locale, name en source.

Ondersteunde velden (sleutels) in MICE Operations

Bekijk het artikel Evenementen aanmaken via de API voor een overzicht en uitgebreide beschrijving van de ondersteunde velden.