Soms wil je van een klant een aanbetaling ontvangen voor het evenement.

Maar hoe werkt dit binnen MICE?

Stap 1: Klik in de blauwe navigatiebalk boven aan de pagina op 'planning'

Stap 2: Klik op het evenement waarvan jij een aanbetaling wilt ontvangen

Stap 3: Klik linksonder in je scherm op factureren

Stap 4: Controleer de gegevens en selecteer gedetailleerde factuur als je alle producten wilt inzien of korte factuur als je alleen een opsomming van BTW percentages wilt krijgen. Zo is het meestal voor een betaling niet nodig om hem er gedetailleerd op te sturen.

Stap 5: Vervolgens kies je het percentage van de aanbetaling.

Stap 6: De bedragen worden automatisch uitgerekend

Stap 7: Sla hem op en je conceptfactuur is aangemaakt

*Tip:

Soms komt het ook voor dat geen je percentage als aanbetaling wilt maar een vast bedrag. Dit is ook mogelijk door bij al de producten te prijs te veranderen. Stel je wilt een aanbetaling van 500 euro ontvangen, kies voor de korte factuur weergave, en zet dan bij een van de btw tarieven het aanbetalingsbedrag.