Voordat je MICE Facturatie kunt gebruiken lees eerst het artikel MICE Facturatie activeren.

Het aanmaken van Facturen

1. Evenement omzetten naar een (aanbetaling)factuur
  2. Zelf een factuur aanmaken

Evenement omzetten naar een (aanbetaling)factuur

Links onderin het evenement dashboard, zie je reeds gefactureerd staan. Je ziet aan het bedrag of er al een conceptfactuur is aangemaakt.

Om een nieuwe factuur aan te maken klik op factureren.
Vervolgens krijg je de optie om een aanbetaling factuur aan te maken door het aanbetaling percentage in te voeren. Het bedrag blijft opgeslagen bij de factureren en is te vinden bij reeds gefactureerd.

Om een (eind) factuur te maken laat je het bedrag op 100% staan.

Selecteer vervolgens of je de gegevens van de Klant of de Opdrachtgever wilt gebruiken, en pas deze eventueel aan.

Ga vervolgens naar Sales op de navigatiebalk en klik op Facturatie.

Hier vind je een overzicht van al je facturen en de bijbehorende status.

Ga vervolgens naar niet verzonden facturen, hier staat het concept factuur klaar.

Een factuur aanmaken zonder evenement

Het is ook mogelijk om een factuur aan te maken zonder eerst een evenement aan te maken.

Ga eerst naar Sales op de navigatiebalk en ga vervolgens naar Facturatie. Selecteer een klant en voeg de producten te aan de factuur.

Het versturen van een factuur

Na het aanmaken van een concept factuur kun je de factuur versturen door op factuur versturen te klikken.

Het is niet verplicht om een factuur per mail te versturen maar wel aan te maken, dit doe je door op verstuur handmatig te klikken.