Een factuur bewerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een foutje maken is menselijk. Dit kan dus ook gebeuren bij het opstellen van een factuur. Zo kan er bijvoorbeeld een fout in het adres staan.
Maar hoe kan je dit nu verbeteren en de factuur aanpassen?

Let op! Zodra de factuur is verzonden mag hij volgens de belastingdienst niet meer gewijzigd worden. Binnen MICE kan dit wel, maar overleg dit met je administrateur!

Factuur reeds verstuurd? Wij raden aan om een reeds verstuurde factuur te crediteren. Indien de factuur nog niet is ingeboekt bij de ontvanger (dit dient echt bevestigd te worden door de ontvanger!) kun je eventueel nog de factuur bewerken via "meer" boven de factuur.

Factuur nog niet verstuurd? Facturen staan in concept zolang ze niet (handmatig) zijn verzonden. Conceptfacturen kun je te allen tijden bewerken en verwijderen.

Factuur bewerken

Stap 1: Ga via het hoofdmenu naar 'facturatie'

Stap 2: Klik op de gewenste factuur. Let goed op de filter. Zo kun je facturen filteren op alle, concept, openstaand en voldaan. Selecteer dus de juiste filter om de gewenste factuur te vinden. Ook kun je in diezelfde filterbalk zoeken naar een factuur.

Stap 3: Klik rechtsboven de factuur op 'meer' en vervolgens op 'factuur bewerken'

Stap 4: Maak je aanpassing, sla de factuur op en verstuur deze eventueel opnieuw.