Hoe werkt MICE Facturatie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voordat je MICE Facturatie kunt gebruiken lees je eerst het artikel 'Hoe activeer ik MICE facturatie'.

Het aanmaken van Facturen

1. Evenement omzetten naar een (aanbetalings)factuur

2. Zelf een factuur aanmaken (zonder evenement)

1. Evenement omzetten naar een (aanbetalings)factuur

Links onderin het evenement dashboard zie je reeds gefactureerd staan. Je ziet aan het bedrag of er al een conceptfactuur is aangemaakt. Dit zegt dus niets over reeds betaalde facturen.

Om een nieuwe factuur aan te maken klik je op 'factureren'.

Wijzig de weergave eventueel van 'gedetailleerd' naar 'korte factuur' om een aanbetalingsfactuur aan te maken.

Om een (eind)factuur te maken laat je het bedrag op 100% staan.

Ga na het opslaan van de factuur naar 'Facturatie' via de navigatiebalk.

Hier vind je een overzicht van al je facturen en de bijbehorende status.

De concept factuur die je net (als laatst) hebt aangemaakt staat bovenaan in de lijst.

Conceptfacturen kun je altijd verwijderen. Bij facturen met factuurnummers kun je enkel de factuur met het laatste factuurnummer verwijderen.

2. Zelf een factuur aanmaken (zonder evenement)

Het is ook mogelijk om een factuur aan te maken zonder eerst een evenement aan te maken.

Ga eerst naar 'facturatie' via de navigatiebalk bovenin het scherm.

Klik op '+ nieuwe factuur' om een nieuwe factuur aan te maken.

Selecteer een klant en voeg de producten toe aan de factuur. De leverdatum van producten kun je toevoegen in de factuurregel.

Let op! Deze factuur wordt niet meegenomen in de omzet rapportage en kan niet worden gekoppeld aan een evenement.

Het versturen van een factuur

Een factuur staat in concept (zonder factuurnummer) totdat deze (handmatig) is verzonden.

Na het aanmaken van een concept factuur kun je de factuur versturen door op 'verzenden' te klikken. Je kunt er voor kiezen om een factuur aan te maken maar deze niet via de mail te versturen. Dit doe je door op 'handmatig verzenden' te klikken. De factuur krijgt dan een factuurnummer en wordt automatisch gedownload als PDF bestand.

Factuur accorderen

In MICE heb je de mogelijkheid om een factuur te accorderen. Deze functie heeft geen technische toepassing. In sommige gevallen wordt een factuur eerst gecontroleerd door een ander persoon vooraleer deze wordt verzonden naar de klant. De functie 'accorderen' is ontworpen om binnen MICE aan te geven dat deze persoon akkoord heeft gegeven.

Factuur crediteren