Facturatie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met het facturatiepakket van MICE Operations zet je direct je evenement om in een (aanbetalings)factuur.

Van evenement naar conceptfactuur

Direct vanuit het evenement dashboard kun je een factuur aanmaken. Deze wordt dan als conceptfactuur klaargezet in de facturatiemodule.

In het evenement dashboard zie je altijd terug welk bedrag er gefactureerd is.

Ordening op een factuur

De volgorde van producten in het draaiboek van het evenement bepaald ook de volgorde hoe deze producten worden geordend op de factuur: eerst worden de arrangementen toegevoegd, daarna de losse producten en ten slotte de producten in activiteiten.

Gratis regels tonen/verbergen
Stel met één klik op de knop in of productregels met een prijs van €0,- wel of niet worden weergegeven op de factuur. Maak razendsnel nette facturen zonder overbodige informatie.

Aanbetalingsfactuur

Bij het aanmaken van een factuur kun je ook een percentage van het te factureren bedrag invoeren. Vervolgens wordt er een concept aanbetalingsfactuur aangemaakt.
Het bedrag wat is berekend blijft opgeslagen in het evenement dashboard zodat bij de eindfactuur het bedrag wordt gecrediteerd.

Tijdens het aanmaken van een factuur kies je voor 'korte factuur' en selecteer je het percentage van de aanbetaling.

Wil je een voorschotfactuur versturen zonder btw? Kies dan voor korte factuur, verwijder de lijnen met 9% en 21% btw en voer handmatig een prijs in bij 0%.

Factuur zonder eerst evenement aan te maken

Je kunt ook een factuur aanmaken zonder eerst een evenement aan te maken. Ga direct naar de facturatiemodule (via de navigatiebalk) en klik op de knop '+ nieuwe factuur'. Vervolgens kun je zelf een klant selecteren en producten aan de factuur toevoegen.

Let op! Deze factuur wordt niet meegenomen in de omzet rapportage en kan niet worden gekoppeld aan een evenement.

Creditfactuur

De factuurgegevens

Factuuradres
Het factuuradres kan worden ingevoerd bij het aanmaken of bewerken van een klant. Indien er geen gegevens zijn ingevuld dan wordt het postadres van de klant opgehaald.

Referentie
In het referentie veld is het mogelijk om kostenplaats of PO nummer te plaatsen.

Meerdere evenementen op één factuur

Je kunt facturen van een klant blijven aanvullen vanuit meerdere evenementen tot het moment dat je de factuur is verstuurd. Meer informatie.

Factuur bewerken

Toch nog een aanpassing maken? Je kunt de conceptfactuur altijd nog aanpassen.
Let op! wij adviseren om aanpassingen direct in het evenementdashboard te maken, aanpassingen in de facturatie module worden niet doorgevoerd in het evenement dashboard en in de rapportages.

Voorbeeld van een factuur

Versturen via het systeem (factuurbericht, herinneringen en aanmaningen)

De factuur verstuur je direct vanuit het systeem. Het systeem geeft aan wanneer er een herinnering of aanmaning moet worden verstuurd.

Door middel van de berichten templates heb je voor elk factuurbericht, herinnering of aanmaning een eigen bericht. Meer informatie

De factuur wordt automatisch inclusief factuur pdf verstuurd. Je kunt altijd nog extra e-mailadressen toevoegen in het verzendscherm. Via beheer > facturatie kun je eventueel een BCC e-mailadres instellen.

Standaard BCC e-mailadres instellen

Wil je dat alle facturen naar een standaard e-mailadres worden verstuurd? Je kunt een BCC e-mailadres instellen waar de e-mail altijd standaard naartoe wordt verstuurd, ook naar een mail en herken programma.
Ga naar beheer > facturatie om het BCC e-mailadres in te stellen.

(Standaard) betalingstermijn facturen

Stel een standaard betalingstermijn in voor facturen. Ook kun je per organisatie een betaaltermijn invoeren onder de 'facturatiegegevens' (door de contactpersoon te bewerken via 'relaties' of vanuit een evenement) die leidend is voor de standaard betalingstermijn. Handig om per organisatie verschillende betaaltermijnen in te stellen!

Betalingsinstructies toevoegen

Voeg betalingsinstructies toe die standaard onderaan iedere factuur wordt geplaatst. Je kunt aparte instructies toevoegen voor facturen en creditfacturen. Het is mogelijk om variabelen toe te voegen aan de betalingsinstructies.

De betalingsinstructies vind je in beheer > instellingen > facturatie.

Bestand toevoegen als bijlage aan factuur bericht

Het is mogelijk om extra bestanden toe te voegen aan het bericht van de factuur.

Ga hiervoor eerst naar de factuur. Klik vervolgens op 'verzenden'. Je zit nu in het scherm waarin je het bericht kunt opmaken vooraleer deze wordt verstuurd. Klik op 'bestand toevoegen'. Het bestand is nu toegevoegd als bijlage.

Let op! Wij raden niet aan om extra bijlages toe te voegen aan berichten dankzij toenemende beveiligingsmaatregelen van mailservers waardoor de kans vergroot dat het bericht wordt gemarkeerd als ongewenste e-mail (spam). Voeg in plaats hiervan in het bericht een link toe naar het bestand.

Factuur overzicht

In het factuuroverzicht zie je al je concepten, openstaande- en betaalde facturen. Ook geeft het systeem aan als er een herinnering of aanbetaling moet worden uitgestuurd.

Bovenaan het overzicht in de facturatie module zie je onderstaande totalen staan.

Dit zijn:

1. TOTAAL IN CONCEPT INCL. BTW
De totale factuurwaarde van alle concepten (en geaccordeerde facturen), niet verzonden dus

2. TOTAAL VERZONDEN EXCL. BTW
De totale factuurwaarde van alle openstaande facturen (openstaand of gedeeltelijk betaald), dit houdt geen rekening met eventuele deelbetalingen

3. TOTAAL VERZONDEN INCL. BTW
Idem, maar dan inclusief btw

4. TOTAAL OPENSTAAND INCL. BTW
Het bedrag dat je daadwerkelijk nog tegoed hebt, hierbij wordt dus wel rekening gehouden met eventuele deelbetalingen

Factuurnummering

Je kunt halverwege het jaar starten. Je geeft je laatste factuurnummer op en vervolgens wordt de eerstvolgende factuur voorzien van het juiste nummer.
Meer informatie over factuurnummers instellen

Personaliseren

Je kunt zelf een briefpapier toevoegen aan de factuur template om het te personaliseren. Let er wel op dat elementen geen tekst overlappen zodat de factuur zonder problemen kan worden uitgelezen door boekhoudsystemen en scan software.

Door middel van de berichten templates heb je voor elk factuurbericht, herinnering of aanmaning een eigen bericht. Meer informatie

CSV-bestand voor boekhoudpakket

Vanuit het facturatie overzicht kun je direct een CSV-bestand exporteren en overzetten in je boekhoudpakket.

Koppeling met boekhoudpakket

Op aanvraag. Neem contact op met support@miceoperations.com of stuur een bericht via de chat.

FAQ

Kan ik de btw op een factuur uitschakelen/verbergen?

Om ervoor te zorgen dat je boekhouding klopt is het niet mogelijk om de btw te verwijderen op de factuur. Daarnaast worden factuur vaak automatisch ingelezen door systemen en moet de btw zichtbaar zijn.