Evenement (dag) dupliceren en reeks aanmaken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In MICE kun je een evenement eenvoudig (in reeks) dupliceren zodat een nieuw evenement wordt aangemaakt en de inhoud wordt vanuit het gedupliceerde evenement wordt overgenomen. Ook is het mogelijk om een dag te dupliceren binnen een evenement (voor meerdaagse evenementen).

In dit artikel leggen we uit hoe je:

Een evenement dupliceren

Stap 1: Klik in het evenement dashboard op het 'tandwieltje' rechtsboven in het scherm.

Stap 2: Klik op evenement dupliceren.

Stap 3: Selecteer een datum en geef de status en naam van het evenement (de duplicaat) aan.

Stap 4 (optioneel): Evenement reeks dupliceren

Het is ook mogelijk om een evenement herhaaldelijk te dupliceren door onder 'herhalen' de frequentie aan te geven.

Let op: Als je een evenement herhaaldelijk dupliceert worden het individuele evenementen. Deze zijn alleen individueel aan te passen.

Evenement dag dupliceren (meerdaags evenement)

Als je een meerdaags evenement aan het plannen bent waarin de basis van de dagen veel op elkaar lijken is het handig om de dag te dupliceren. Zo staat de basis van je evenement er al en hoef je niet alles opnieuw in te stellen. Na het dupliceren kun je vervolgens nog aanpassingen maken in de nieuwe evenement dagen.

Maar hoe dupliceer je nu een dag binnen een evenement?

Stap 1: Klik in het hoofdmenu op 'planning' of gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar het evenement

Stap 2: Selecteer het gewenste evenement

Stap 3: Klik naast de datum van de dag op de drie puntjes (zie afbeelding hieronder)

Door te klikken op het plusje voor of na een dag (zie afbeelding hierboven) voeg je een lege dag toe aan het evenement.

Stap 4: Klik vervolgens op 'dag dupliceren'

Stap 5: De dag is gedupliceerd en je kunt nu eventueel aanpassingen maken.

Let op! De gedupliceerde dag wordt na de laatste evenement dag toegevoegd.

Datum van een dag in een evenement wijzigen

Je kunt eventueel de datum van de dag wijzigen om een meerdaags evenement met niet aansluitende dagen te maken binnen één evenement dashboard. Alle dagen komen dan in één offerte en op één factuur.