Controleer beschikbaarheid:

Controleer de beschikbaarheid door in de planning naar de bezettingsweergave te gaan:

Controleer de dagen en klik op het plusje op de (eerste) dag van het evenement.

Vervolgens krijg je een scherm waar je de basis informatie van het evenement
invoert.

Let op dat je de juiste taal van de opdrachtgever hebt geselecteerd.

Voer ook de klant in (zoals bedrijfsnaam en eventueel de factuurgegevens)
en de contactpersoon(dit kunnen er meerdere zijn).

Vervolgens kom je in het evenement dashboard.

Aan de rechterkant heb je het draaiboek met  twee verschillende weergave. Met activiteiten onder elkaar en een uitvergrootte weergaven van de tijdlijn.

Arrangementen selecteren

Begin het evenement door een arrangement te selecteren. Arrangementen zijn van te voren opgeslagen activiteiten met hierin producten, die direct in het scherm verschijnen. Je kunt meerdere arrangementen selecteren.

Activiteiten toevoegen
Door op de tijdlijn op de juiste tijd te klikken maak je een activiteit aan. De lengte van de activiteiten kun je aanpassen door het met de pijltjes toets korter of langer te maken of handmatig de tijden aan te passen.

Producten toevoegen

Door op producten toevoegen te klikken kom je in de producten catalogus, hierin staan alle producten die in het systeem staan.

Indien er een arrangement is toegevoegd zie je ook de optie suggesties staan. Dit zijn de producten die vaak in deze activiteit worden toegevoegd.

Producten en arrangementen aanpassen

Door op het pen icoontje te klikken kun je de product naam, beschrijving en lange omschrijving aanpassen. Ook de prijs kun je aanpassen.
Let op! Doe dit alleen bij soortgelijke producten. In de rapportages is enkel het originele product en arrangement zichtbaar.

Locaties toevoegen
Je kunt locaties op verschillende manieren toevoegen, klik op een lege tijdlijn om een activiteit aan te maken of klik in een bestaande activiteit op de locatie naam.

Vervolgens kun je de locatie wijzigen. Bij de verschillende locaties wordt aangegeven of de opstelling geschikt is voor de locatie en of er al een evenement plaatsvind in de locatie.

Dag dupliceren
Als je een meerdaags evenement hebt waarin de opbouw van de dagen ongeveer overeenkomen dan kun je de dag dupliceren.

Hiervoor klik je op de dag die je wilt dupliceren en klik op de 3 puntjes naast de datum. Klik vervolgens op dag dupliceren

Let op! De gedupliceerde dag wordt achter de laatste dag geplaatst!

De volgende stap is het maken en versturen van de offerte, ga hiervoor naar het volgende artikel: