Tips

Een aantal tips om beter te werken in het systeem

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Producten en arrangementen bewerken

In het evenement kan je producten en arrangementen bewerken zonder dat deze aangepast worden in het producten- en arrangementen beheer. Doe dit alleen als het gaat om een kleine afwijking van het product of arrangement.

In de rapportages worden enkel de originele productnamen getoond.

Snel bewerken scherm

In de beheer omgeving heb je een snel bewerken scherm voor producten, locaties en arrangementen waarin je eenvoudig en snel aanpassingen kunt doorvoeren. Je schakelt naar het snel bewerken scherm via het potloodje rechtsboven in beeld (zie afbeelding).

Contacten invoeren

Spreek met je team af hoe je gegevens in het relatiebestand zet. Bijvoorbeeld:
Hoe voer je een telefoonnummer in? Als 06.... of +316....

Maak afspraken voor taken
Maak afspraken over het aanmaken van taken zodat deze op dezelfde manier worden toegevoegd en dat dezelfde termijnen worden gehanteerd.
Spreek ook af wie verantwoordelijk is voor bepaalde taken.

Prijs aanpassen of korting?
Je kunt een bedrag aanpassen van een product, maar het komt beter over als je een product "korting" aanmaakt met een negatief bedrag. Als je een product 'korting' aanmaakt via beheer kun de naam en het bedrag hiervan per evenement aanpassen. Omdat je het korting product toevoegt aan het evenement staat deze gelijk automatisch in de offerte en factuur.

Spreek af wanneer je een bepaalde evenement status in gaat.
Sommige statussen worden automatisch aangemaakt na een bepaalde actie maar bijna alle statussen kun je ook handmatig selecteren. Spreek daarom goed af wanneer een evenement in optie gaat of als een evenement is afgerond. Zo raden wij bijvoorbeeld aan de status 'afgerond' te gebruiken voor evenementen die volledig zijn gefactureerd zodat deze evenementen duidelijk zijn te onderscheiden van andere in de planning en rapportages.

Gebruik onze handleiding
In onze handleiding staan veel artikelen en instructievideo's die jou helpen het systeem te begrijpen en optimaal te benutten. De handleiding kun je te allen tijden raadplegen via de 'help' knop rechtsboven in het scherm of door de URL in te voeren in je browser: https://help.miceoperations.com/nl/