Het komt wel is voor dat een bedrag bestaat uit meerdere BTW-tarieven. Denk bijvoorbeeld aan een vergaderarrangement waarbij je te maken hebt met producten als een beamer en zaalhuur, maar ook met catering. Om dit goed te splitsen kun je binnen MICE gebruik maken van samengestelde BTW-tarieven.

Stap 1: Klik in de blauwe navigatiebalk op de beheer knop (het tandwieltje rechtsboven).

Stap 2: Klik in het linker keuzemenu op arrangementen of producten en selecteer een product of arrangement.

Stap 3: Ga naar het kopje prijs

Stap 4: Voeg een extra BTW-tarief toe

Stap 5: Splits het bedrag onder het juiste BTW-bedrag

Stap 6: Sla je gegevens op

Op een offerte wordt deze samengestelde prijs niet opgesplitst maar netjes op één regel gezet (de btw wordt als var. aangegeven)

Op een factuur worden de verschillende tarieven wel opgesplitst.