Blokkeren van dagen (MICE Pro)

Alleen beschikbaar voor MICE Operations PRO accounts

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn weleens dagen dat je gesloten bent en dus niet beschikbaar bent voor evenementen. Binnen MICE is het eenvoudig om deze dagen te blokkeren voor aanvragen. Dit zorgt ervoor dat opdrachtgevers voor deze dag geen aanvraag kunnen plaatsen via de aanvraagmodule.

Let op: De dag is alleen geblokkeerd voor opdrachtgevers in de aanvraagmodule.
Planners kunnen op deze dag nog wel een evenement aanmaken.

Tip: Wij raden aan om dagen niet te veel te blokkeren. Op deze manier verlies je conversie doordat de klant waarschijnlijk geen aanvraag plaatst terwijl er waarschijnlijk alternatieven mogelijk zijn. Laat dagen zoveel mogelijk open staan.

Hoe blokkeer je dagen?

Dit kan via alle verschillende planningsweergaven:

1. Via de planning (lijstweergave)

Stap 1: Ga via het hoofdmenu naar planning

Stap 2: Ga naar de dag die je wenst te blokkeren

Stap 3: Klik op de 3 puntjes '...' en kies voor 'blokkeren voor aanvragen' (zie afbeelding hieronder)

Stap 4: De dag is nu geblokkeerd in de aanvraagmodule

2. Via de kalenderweergave

Stap 1: Ga via het hoofdmenu naar kalender

Stap 3: Zet de agenda (ter voorbeeld) voor het gemak in maandweergave

Stap 3: Ga met je muiscursor op de gewenste dag staan die je wilt blokkeren

Stap 4: Klik vervolgens rechts onderin het vakje op het knopje "blokkeren voor aanvragen" (dit is het hokje met het kruisje erin)

Stap 5: Je dag is geblokkeerd voor de aanvraagmodule

3. Via de bezettingsweergave

Stap 1: Ga via het hoofdmenu naar bezetting

Stap 2: Zet de agenda (ter voorbeeld) voor het gemak in maandweergave

Stap 3: Ga met je muiscursor op de gewenste dag staan die je wilt blokkeren

Stap 4: Klik vervolgens rechts onderin het vakje op het knopje "blokkeren voor aanvragen" (dit is het hokje met het kruisje erin)

Stap 5: Je dag is geblokkeerd voor de aanvraagmodule

FAQ

Kan ik een dag blokkeren voor een specifieke locatie?

Momenteel is het enkel mogelijk om een dag te blokkeren voor alle locaties.