De aanvraagmodule meten in Google Analytics

Alles wat je moet weten om je aanvraagmodule te analyseren met Google Analytics (GA4).

Timo van der Zanden avatar
Geschreven door Timo van der Zanden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De aanvraagmodule verstuurt een aantal Google Analytics events waarmee je het gebruik van de aanvraagmodule kunt meten. In het Google Analytics dashboard kun je deze events gebruiken om conversies mee te analyseren.

De aanvraagmodule verstuurt tijdens het aanvraagproces 3 verschillende events:

Naam event

Toepassing

mice_widget_pageview

Wordt bij iedere stap verstuurd na het laden van de stap/pagina.

mice_widget_complete_step

Wordt bij iedere (tussen)stap verstuurd na het opslaan van de stap.

mice_widget_submit

Conversie – Wordt bij de laatste stap verstuurd na het versturen van de aanvraag.

Meer inzicht met Tag Manager

Bovenstaande events bevatten nog veel meer informatie over de inhoud en voortgang van de aanvraag. Met Google Tag Manager (GTM) kun je deze informatie tot in detail gebruiken, precies zoals jij het wilt.

Aanvraagmodule in popup (via scriptcode/plugin)

Wanneer je de aanvraagmodule via de plugin of scriptcode insluit in je website, dan zullen de events verstuurd worden naar de Google Analytics Tracking ID(s) van je website Ên naar de Google Analytics Tracking ID die ingesteld is in MICE Operations.

Aanvraagmodule buiten je website

Wordt de link van de aanvraagmodule buiten je website (niet ingesloten) geopend? Dan zullen de events alleen verstuurd worden naar de Google Analytics Tracking ID die je hebt ingesteld in MICE Operations.

Tracking ID instellen

Om de Google Analytics Tracking ID in te stellen, ga je naar Beheer > Aanvraagmodules. In het instelformulier klik je vervolgens op stap 1 ("Algemeen") en kies je de tab "Extra instellingen". Zie onderstaande afbeelding.

Let op: dit is een Google Analytics Tracking ID en ondersteunt geen Google Tag Manager container ID.

Waar vind je de informatie terug?

In Google Analytics 4 vind je de gebeurtenissen terug onder Rapporten > Gebruikersgedrag onderzoeken > Gebeurtenissen.

Meer informatie van Google:

Google Analytics instellen voor een website
​https://support.google.com/analytics/answer/10269537

Google Analytics-gebeurtenissen
​https://support.google.com/tagmanager/answer/6106716

Disclaimer

Op de aanlevering en juistheid van de data wordt ondersteuning geboden. MICE Operations biedt echter geen (individuele) ondersteuning op het implementeren van events in Google Analytics. Mocht hulp hierbij benodigd zijn, dan raden we je aan contact op te nemen met een online marketingbureau.