Let op: Voor het plaatsen van de plugin op je website heb je toegang tot Plugins nodig in WordPress.

De plugin installeren vanuit WordPress

Om de aanvraagmodule te integreren in je WordPress website hoef je alleen onze handige WordPress plugin te installeren. Dit doe je als volgt:

1. Log in op je WordPress website en ga naar het beheer (wp-admin).
  2. Ga naar "Plugins" in het menu aan de linkerkant van het scherm.
  3. Klik bovenin het scherm op "Nieuwe plugin".
  4. Voer in het zoekveld aan de rechterkant van je scherm "mice operations" in en druk op enter.
  5. De MICE Operations plugin komt in beeld. Klik op de knop "Nu installeren".
  6. Kies vervolgens voor "Activeren".
  7. De plugin is geactiveerd en je kunt nu de aanvraagmodule in je website gebruiken! 🥳

De plugin handmatig installeren

In sommige gevallen is het niet mogelijk om plugins te installeren vanuit de WordPress beheer-omgeving. Je kunt de plugin dan ook handmatig installeren.

Let op: voor deze methode moet je bestanden kunnen uploaden en is enige technische kennis vereist.

1. Ga naar de pagina van de WordPress plugin op wordpress.org. Deze vind je via https://wordpress.org/plugins/mice-operations/
  2. Klik op de blauwe knop "Download".
  3. Open het zip-bestand dat gedownload wordt.
  4. Plaats de map "mice-operations" en diens bestanden op de server (via FTP) in de map wp-content/plugins.
  5. Log in op je WordPress website en ga naar het beheer (wp-admin).
  6. Ga naar "Plugins" in het menu aan de linkerkant van het scherm.
  7. Klik op "Activeren" bij de plugin MICE Operations.
  8. De plugin is geactiveerd en je kunt nu de aanvraagmodule in je website gebruiken! 🥳

De plugin instellen

Voor het gebruik van de 'zwevende "Offerte aanvragen" knop' onderaan het scherm van iedere pagina moet je een aantal instellingen invoeren. Standaard is deze optie uitgeschakeld.

1. Log in op je WordPress website en ga naar het beheer (wp-admin).
  2. Ga naar Instellingen > MICE Operations in het menu aan de linkerkant van het scherm.
  3. Vul de Widget ID in van de aanvraagmodule die je wilt gebruiken voor de zwevende knop. Dit is het laatste deel van de url van je aanvraagmodule. Bijvoorbeeld: https://app.miceoperations.com/widget/0df2ad69968b.
  4. Via "Primary color" kun je de kleur van knoppen in de aanvraagmodule instellen.
  5. De zwevende knop kan aan de linker- of rechterkant van het scherm geplaatst worden en je kunt aanpassen hoe ver de knop van de rand van het scherm staat.

Per pagina kun je de Widget ID nog aanpassen. Op die manier kun je op specifieke pagina's een andere aanvraagmodule gebruiken dan je als standaard hebt ingesteld.

Een aanvraagmodule openen

In een popup

De nieuwe aanvraagmodule wordt in je website standaard geopend in een popup. Zo heeft de gebruiker de maximale aandacht voor jouw aanbod. Hiervoor gebruik je de standaardlink die je vindt bij de instellingen van je aanvraagmodule.

Deze link ziet er als volgt uit:

https://app.miceoperations.com/widget/0df2ad69968b (voorbeeld)

P.S. Deze link kun je ook gebruiken op websites zonder widgetcode. Je komt dan op een nette pagina met de aanvraagmodule. Probeer het maar eens met bovenstaande link.

In de pagina

Met de oude widgetcode werd de aanvraagmodule altijd in de pagina ingesloten. De nieuwe widget ondersteunt deze mogelijkheid ook nog steeds, maar het is stukken eenvoudiger geworden om de aanvraagmodule in je pagina te plaatsen.

Plaats simpelweg weer een link naar de aanvraagmodule in je pagina, maar zet er nu #embed achter. Dat ziet er dan als volgt uit:

https://app.miceoperations.com/widget/0df2ad69968b#embed

Deze link wordt automatisch omgezet door de widgetcode en de aanvraagmodule verschijnt op je pagina.

Hulp nodig bij het invoegen van de links in de visuele editor van WordPress?

Lees ons artikel