De aanvraagmodule installeren met de scriptcode

De aanvraagmodule is vernieuwd en maakt gebruik van een nieuwe embedcode. Je leest er hier alles over.

Timo van der Zanden avatar
Geschreven door Timo van der Zanden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op: Voor het plaatsen van de nieuwe aanvraagmodule op je website heb je beheerderstoegang nodig en/of technische kennis.

Plaatsen op je website

Heb je een WordPress site? Dan kun je de aanvraagmodule eenvoudig op je website plaatsen met onze WordPress plugin. Voor andere type websites kun je gebruik maken van onderstaande instructies.

De widgetcode plaatsen

Voordat de aanvraagmodule geïntegreerd kan worden op je website moet je eerst de widgetcode in je website plaatsen. Hiervoor heb je basiskennis van HTML nodig.

Voeg de volgende code toe aan het einde van je document, net vóór de sluitende </body> tag:

<script src="https://app.miceoperations.com/widget/widget.js"></script>

Met deze code op je website ben je direct klaar om de (nieuwe) aanvraagmodule te gebruiken.

Een aanvraagmodule openen

In een pop-up

De nieuwe aanvraagmodule wordt in je website standaard geopend in een pop-up. Zo heeft de gebruiker de maximale aandacht voor jouw aanbod. Hiervoor gebruik je de standaardlink die je vindt bij de instellingen van je aanvraagmodule.

Deze link ziet er als volgt uit:

P.S. Deze link kun je ook gebruiken op websites zonder widgetcode. Je komt dan op een nette pagina met de aanvraagmodule. Probeer het maar eens met bovenstaande link.

Knop onderaan het scherm

Nieuw is ook de mogelijkheid om een knop toe te voegen onderaan het scherm van iedere pagina op je website. Op de knop staat "Offerte aanvragen" en hiermee kan de gebruiker direct aan de slag.

Om hiervan gebruik te maken moet je eerst instellen welke aanvraagmodule aan de knop gekoppeld moet worden. In WordPress kun je de unieke identificatiecode (Widget ID) van de aanvraagmodule instellen in WP-Admin. Heb je de widgetcode handmatig in je website geplaatst, dan kun je vóór de <script> widgetcode een aantal instellingen opgeven in een Javascript object. Dit ziet er als volgt uit:

<script type="text/javascript">
window.miceWidgetSettings = {
widget_id: "0df2ad69968b",
button_alignment: 'right', // left / right
button_horizontal_padding: 10, // Standaard 32
button_vertical_padding: 10, // Standaard 32
source: 'Website'
};
</script>

Zoals je ziet kun je hierbij ook een aantal andere instellingen opgeven. Voor het gebruik van de knop op je website is alleen het veld widget_id verplicht.

Zie ook

Voorbeelden

Op zoek naar inspiratie voor de aanvraagmodule? Bekijk het artikel hieronder en ontdek hoe de aanvraagmodule er uitziet bij andere bedrijven.

FAQ

Kan de aanvraagmodule ook ingeladen worden in de pagina (dus iFrame of embed)?

Ondanks dat dit technisch mogelijk is raden we aan om de standaard pop-up variant te gebruiken, die beter presteert op verschillende apparaten en browsers. In tegenstelling tot de default pop-up wordt de embed versie niet meer actief onderhouden en geoptimaliseerd. Daarnaast ondersteunt de embed versie een aantal opties niet, zoals bijvoorbeeld de tijdlijn.