Mollie koppeling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Mollie koppeling kun je je facturen laten betalen door je opdrachtgever via een betaalknop in je factuurbericht.

Voordat je de koppeling kunt activeren moet je eerst beschikken over een Mollie account.

Het activeren van de koppeling:

Doorloop de stappen hieronder om de koppeling met Mollie in te stellen.

Stap 1: Ga naar beheer > instellingen > koppelingen

Stap 2: Klik bij Mollie-koppeling op Koppelen

Stap 3: Log in op je Mollie account:

Stap 4: Selecteer je Mollie profiel die je wilt gebruiken

Stap 5: Selecteer het website profiel (die je in Mollie hebt aangemaakt)

Stap 6: Klaar voor gebruik

Nu is je koppeling actief en wordt er een betaalknop weergegeven in je factuurmail.

Factuur bericht verzenden

Het verzenden van de factuur:

In het verzendscherm van de factuur kun je aangeven of je de betaallink wilt meesturen in het factuur bericht. Standaard staat deze optie aan.

In het e-mail bericht wordt dan automatisch een betaalknop geplaatst.

Voorbeeld e-mail:

Automatische verwerking van betaling

Nadat de klant heeft betaald wordt het bedrag automatisch geregistreerd bij de factuur in het factuur dashboard.

De (betaal)status van de factuur wordt ook direct bijgewerkt.

Als de klant na betaling nogmaals op de betaallink klikt, komt diegene op een scherm uit met een melding dat de betaling voor de factuur is ontvangen.

FAQ

Wat zijn de tarieven?

Voor meer informatie over de betaal tarieven van de verschillende betaalmethodes raadpleeg de website van Mollie: https://www.mollie.com/nl

Wat is het maximale bedrag dat kan worden betaald?

Dat is afhankelijk van de betaal methode. Raadpleeg hiervoor de website van Mollie: https://www.mollie.com/nl

Hoe kan ik controleren of de betaalknop wordt toegevoegd aan het bericht?
Test dit eventueel een keer door een factuur naar je eigen emailadres te sturen.